• 1

Święta Wielkiej Nocy traktujemy u nas  wyjątkowo, przygotowujemy bogatą ofertę gastronomiczną na najwyższym poziomie i w doskonałej cenie. Ciepła i rodzinna atmosfera naszego obiektu, profesjonalna obsługa oraz przysmaki naszej kuchni uczynią te uroczyste chwile niezapomniane na długi czas.

 

 

  • Zakwaterowanie

  • Obiadokolacja: Krem czosnkowy z grzankami
    Łosoś w cieście francuskim w towarzystwie ziemniaczków pieczonych i zestawu surówek
  • Zimne napoje: soki, woda niegazowana
  • Do dyspozycji stół z kawą i herbatą

 


Śniadania w formie szwedzkiego stołu

 

Wyjazd autokarem do Ząbkowic Śląskich - Zwiedzanie  atrakcji Frankensteina w towarzystwie przewodnika: Rynek z ratuszem,  najwyższa Krzywa Wieża w Polsce -34 m, z odchyleniem od pionu 2,14 m i 139 schodami, Kościół Św. Anny, wizyta w Zamku Książęcym.

  • Obiadokolacja: Krem z białych warzyw z ciastem pizzowym
    Kieszonka drobiowa z szynką , serem, dodatkiem frytek i zestawu surówek
  • Deser: Panna cotta z frużeliną owocową
  • Zimne napoje: soki, woda niegazowana
  • Do dyspozycji stół z kawą i herbatą

 

 

 
tradycyjny żurek z kiełbasą i jajkiem,
biała kiełbaska pieczona z cebulką i czosnkiem,
terrina z wędzonego łososia,
wiejski pasztet wielkanocny,
świąteczne galaretki: szparagowa, schab z jajkiem
faszerowane jajka wielkanocne: wiosenne, ziołowe, pieczarkowe, paprykowe
sałatki a'la Sokółka: krabowa, tradycyjna warzywna, pieczarkowa
wędliny z własnej wędzarni: szynka, polędwiczka,baleron, boczek, kiełbaska
ćwikła z chrzanem, pieczywa

  • Domowe ciasta: wielkanocne baby, mazurki, serniki...
  • Zimne napoje: soki, woda niegazowana     Do dyspozycji stół z kawą i herbatą

 

 

Leszek Kopcio – poeta kawy – czarodziej z Nowej Rudy – mistrz zabaw kawowych, pokaz parzenia małej czarnej z degustacją o wielu smakach 

Deser do degustacji kawowych: Tiramisu na podsypce z kakao

 


Rosół drobiowy z makaronem
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami w towarzystwie ziemniaczków i kompozycji surówek

  • Zimne napoje: soki, woda niegazowana. Do dyspozycji stół z kawą i herbatą


Śniadania w formie szwedzkiego stołu: kawa Vaspiatta, herbata Sir William’s, sok, mleko, płatki corn flakes, jogurt, bułeczki, lokalne pieczywa ; słodkie: rogaliki z serem, pączki z powidłami, miód, dżem, masło orzechowe; półmiski: wędlin regionalnych, serów białych i żółtych, warzyw – pomidor, ogórek, serek topiony, camembert, pasztet; na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica i jajka gotowane.

 

 

Kaucja - regulamin

W naszym obiekcie nie wymagamy wpłaty zaliczki. W pewnych terminach wymagamy wpłaty kaucji tytułem rezerwacji terminu. Kaucja jest wpłacana na nasze konto, ze wskazaniem w tytule że jest to kaucja, datą, nazwiskiem lub nazwą zgodnie z rezerwacją. Wszystkie wpłaty są traktowane jako kaucja, nawet jeśli w tytule wpisane jest zaliczka, zadatek itp. podlegają one zwrotowi po przyjeździe. Kaucja przepada w momencie rezygnacji bądź nie pojawienia się gościa w obiekcie

Nasza oferta

  • Komfortowo wyposażone pokoje
  • Wyśmienita kuchnia
  • Oferty sezonowe
  • Tarasy Sokółki
  • Sauna fińska
  • Plac zabaw dla dzieci
  • Imprezy okolicznościowe
  • Wycieczki szkolne

Kontakt

Konrad Sokołowski
Sokółka Pension & Restaurant
ul. Letnia 26, 57-215 Srebrna Góra
tel. 74 / 8180211
kom. +48 607 039 414

sokolka@poczta.onet.pl

nr konta mBank:
21 1140 2017 0000 4502 0766 8751