
Święta Wielkiej Nocy traktujemy u nas wyjątkowo, przygotowujemy bogatą ofertę gastronomiczną na najwyższym poziomie i w doskonałej cenie. Ciepła i rodzinna atmosfera naszego obiektu, profesjonalna obsługa oraz przysmaki naszej kuchni uczynią te uroczyste chwile niezapomniane na długi czas.
- Zakwaterowanie
- Obiadokolacja: Krem czosnkowy z grzankami
Łosoś w cieście francuskim w towarzystwie ziemniaczków pieczonych i zestawu surówek - Zimne napoje: soki, woda niegazowana
- Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
Śniadania w formie szwedzkiego stołu
Wyjazd autokarem do Ząbkowic Śląskich - Zwiedzanie atrakcji Frankensteina w towarzystwie przewodnika: Rynek z ratuszem, najwyższa Krzywa Wieża w Polsce -34 m, z odchyleniem od pionu 2,14 m i 139 schodami, Kościół Św. Anny, wizyta w Zamku Książęcym.
- Obiadokolacja: Krem z białych warzyw z ciastem pizzowym
Kieszonka drobiowa z szynką , serem, dodatkiem frytek i zestawu surówek - Deser: Panna cotta z frużeliną owocową
- Zimne napoje: soki, woda niegazowana
- Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
• tradycyjny żurek z kiełbasą i jajkiem,
• biała kiełbaska pieczona z cebulką i czosnkiem,
• terrina z wędzonego łososia,
• wiejski pasztet wielkanocny,
• świąteczne galaretki: szparagowa, schab z jajkiem
• faszerowane jajka wielkanocne: wiosenne, ziołowe, pieczarkowe, paprykowe
• sałatki a'la Sokółka: krabowa, tradycyjna warzywna, pieczarkowa
• wędliny z własnej wędzarni: szynka, polędwiczka,baleron, boczek, kiełbaska
• ćwikła z chrzanem, pieczywa
- Domowe ciasta: wielkanocne baby, mazurki, serniki...
- Zimne napoje: soki, woda niegazowana Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
Leszek Kopcio – poeta kawy – czarodziej z Nowej Rudy – mistrz zabaw kawowych, pokaz parzenia małej czarnej z degustacją o wielu smakach
Deser do degustacji kawowych: Tiramisu na podsypce z kakao
Rosół drobiowy z makaronem
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami w towarzystwie ziemniaczków i kompozycji surówek
- Zimne napoje: soki, woda niegazowana. Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
Śniadania w formie szwedzkiego stołu: kawa Vaspiatta, herbata Sir William’s, sok, mleko, płatki corn flakes, jogurt, bułeczki, lokalne pieczywa ; słodkie: rogaliki z serem, pączki z powidłami, miód, dżem, masło orzechowe; półmiski: wędlin regionalnych, serów białych i żółtych, warzyw – pomidor, ogórek, serek topiony, camembert, pasztet; na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica i jajka gotowane.