• 1

 

  • łosoś w cieście francuskim,
  • roladka wołowa w sosie rozmarynowym,
  • pieczone udko z kaczki a’la Napoleon Bonaparte,
  • polędwiczka wieprzowa z farszem fortecznym,
  • sakiewka z farszem pieczarkowym

Dodatki: ziemniaczki, frytki, kluseczki oraz doskonale dobrany zestaw surówek

Dopełnieniem menu są wykwintne zimne przekąski: polędwiczka wieprzowa z musem brokułowym i jajeczkiem przepiórczym, galaretki drobiowo-wieprzowe, sałatka warzywna, śledzik, pomidory z mozzarellą, terrina z łososia, jajka w sosie tatarskim, jajka faszerowane pieczarkami, paprykowe łódeczki wypełnione kozim serem, koreczki warzywno – serowe, ślimaczki z ciasta francuskiego i szynki parmeńskiej

Ukoronowaniem będą mięsa pieczone A'la Sokółka: schab ze śliwką, karczek w ziołach, polędwiczki wieprzowe, pieczeń rzymska, rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

II ciepły posiłek: gulaszowa w koklice z ciastem pizzowym

III ciepły posiłek: bigos po staropolsku

IV Ciepły posiłek: barszczyk czerwony z krokiecikiem

Napoje zimne:
coca cola, fanta, sprite, soki, woda gazowana i niegazowana 

Napoje ciepłe:
kawa, herbata

Ciasto domowe i owoce


Wódka, wina z południowych stoków, piwka Opat do konsumpcji na miejscu bez ograniczeń!
Nowy rok przywitamy toastem noworocznym
Oprawa muzyczna - DJ Martini zabawa do białego rana przy muzyce wszystkich pokoleń. 
Zabawy i konkursy z nagrodami !!!

 

 


Leszek Kopcio – poeta kawy – czarodziej z Nowej Rudy – mistrz baristyki, pokaz parzenia małej czarnej z degustacją o wielu smakach




Spacer w towarzystwie przewodnika po Srebrnej Górze: spacer śladem najciekawszych miejsc Srebrnej Góry, historia miasteczka oraz kolei sowiogórskiej. Wizyta w Forcie Ostróg, tajemnice sierżanta Kasińskiego, historia polskich oficerów oflagu karnego

Danie: Roladka drobiowa z kindziukiem z pieczonymi ziemniaczkami i surówką
Deser:
Panna cotta z lodem waniliowym                    

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana                    

Napoje ciepłe: kawa, herbata

 

 


 

 




Dzień w towarzystwie żołnierza pruskiego regimentu : Wizyta w forcie Donjon - największej górskiej twierdzy w Europie i spotkanie z komendantem twierdzy. Nauka obsługi broni czarnoprochowej i salwy na wiwat. Wejście do najniższego poziomu twierdzy – kazamaty studziennej i tajnego tunelu z czasów świetności twierdzy. Nauka musztry oraz kary pruskie w sali tortur, najpiękniejsze punkty widokowe, szkolenie artyleryjskie i strzał z armaty pruskiej



Zupa:
Rosół drobiowy z makaronem

Danie: Medaliony z polędwiczki podane z pieczarkami i cebulką z ziemniaczkami i surówką

Deser: Tiramisu na podsypce z kakao

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana

Napoje ciepłe: kawa, herbata



 

 

 

Śniadania w formie szwedzkiego stołu:
Napoje gorące: 
kawa Vaspiatta, herbata Sir William's,
na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica, jajka gotowane,
słodkie: rogaliki z serem, pączki z powidłami, miód, dżem, krem orzechowy, serek topiony, camembert,
półmiski: wędlin, serów, warzyw,
dodatki: mleko, płatki corn flakes, jogurt, kawa, herbata, soki, woda niegazowana, bułeczki, pieczywo

 

 

 

 

Kaucja - regulamin

W naszym obiekcie nie wymagamy wpłaty zaliczki. W pewnych terminach wymagamy wpłaty kaucji tytułem rezerwacji terminu. Kaucja jest wpłacana na nasze konto, ze wskazaniem w tytule że jest to kaucja, datą, nazwiskiem lub nazwą zgodnie z rezerwacją. Wszystkie wpłaty są traktowane jako kaucja, nawet jeśli w tytule wpisane jest zaliczka, zadatek itp. podlegają one zwrotowi po przyjeździe. Kaucja przepada w momencie rezygnacji bądź nie pojawienia się gościa w obiekcie

Nasza oferta

  • Komfortowo wyposażone pokoje
  • Wyśmienita kuchnia
  • Oferty sezonowe
  • Tarasy Sokółki
  • Sauna fińska
  • Plac zabaw dla dzieci
  • Imprezy okolicznościowe
  • Wycieczki szkolne

Kontakt

Konrad Sokołowski
Sokółka Pension & Restaurant
ul. Letnia 26, 57-215 Srebrna Góra
tel. 74 / 8180211
kom. +48 607 039 414

sokolka@poczta.onet.pl

nr konta mBank:
21 1140 2017 0000 4502 0766 8751