• 1

Zakwaterowanie

 


Zupa:
Krem z białych warzyw z boczkowymi chipsami

Danie: Roladka drobiowa z kindziukiem z pieczonymi ziemniaczkami i surówką

Deser: Tiramisu na podsypce z kakao

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana

Deser: Tiramisu na podsypce z kakao

 

Klimatyczny wieczór przy pianinie elektrycznym oraz gitarze elektroakustycznej z repertuarem najlepszych przebojów zagranicznych ostatnich lat kończąc na hitach polskich wykonawców - Maryli Rodowicz, Perfectu, Dżemu czy Lady Pank... Każdy znajdzie coś dla siebie.

 

 





Dzień w towarzystwie żołnierza 33 regimentu von Alvensleben:
spacer śladem najciekawszych miejsc Srebrnej Góry. Historia miasteczka oraz kolei sowiogórskiej.

Wizyta w Forcie Ostróg,
tajemnice sierżanta Kasińskiego, historia polskich oficerów oflagu karnego.

 



Ognisko z kiełbaskami, grzańcem i nalewką w najpiękniejszym miejscu Srebrnej Góry: strzelanie z broni czarnoprochowej w towarzystwie XVIII wiecznego komendanta 33 regimentu pruskiego, szkolenie artyleryjskie, strzały z armaty pruskiej.


Zupa:
Rosół drobiowy z makaronem

Danie: Medaliony z polędwiczki podane z pieczarkami i cebulką z ziemniaczkami i surówką

Deser: Panna cotta z lodem waniliowym

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana

Napoje ciepłe: kawa, herbata


Klimatyczny wieczór przy pianinie elektrycznym oraz gitarze elektroakustycznej z repertuarem najlepszych przebojów zagranicznych ostatnich lat kończąc na hitach polskich wykonawców - Maryli Rodowicz, Perfectu, Dżemu czy Lady Pank... Każdy znajdzie coś dla siebie.

 

 

 

Romantyczna historia życia Marianny Orańskiej, zwiedzanie ogromnego pałacu i wizyta w pałacowym parku oraz pozostałości mauzoleum rodu Hohenzollernów.  



Izba Pamiątek Regionalnych dwór rycerza Kauffunga jest obecnie najstarszym budynkiem miasta, najwyższa Krzywa Wieża w Polsce -34 m, z odchyleniem od pionu 2,14 m i 139 schodami, Śladami dr Frankensteina - ekspozycja multimedialna z elementami grozy, wizyta w Zamku Książęcym.

 


Zupa:
Tradycyjny żurek z kiełbaską, jajkiem i ziemniaczkami

Danie: Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej z frytkami i surówką

Deser: Szarlotka z lodem waniliowym

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana

Napoje ciepłe: kawa, herbata

 

 

 

 


Leszek Kopcio – poeta kawy – czarodziej z Nowej Rudy – mistrz baristyki, pokaz parzenia małej czarnej z degustacją o wielu smakach

 

 

Łosoś w cieście francuskim,
zrazy kasztelańskie po staropolsku,
pieczone udko z kaczki a’la Napoleon Bonaparte,
polędwiczka wieprzowa z farszem fortecznym,
sakiewka z farszem pieczarkowym

Dodatki: ziemniaczki, frytki, kluseczki oraz doskonale dobrany zestaw surówek

Dopełnieniem menu są wykwintne zimne przekąski: polędwiczka wieprzowa z musem brokułowym i jajeczkiem przepiórczym, galaretki drobiowo-wieprzowe, sałatka warzywna, śledzik, pomidory z mozzarellą, terrina z łososia, jajka w sosie tatarskim, jajka faszerowane pieczarkami, paprykowe łódeczki wypełnione kozim serem, koreczki warzywno – serowe, ślimaczki z ciasta francuskiego i szynki parmeńskiej

Ukoronowaniem będą mięsa pieczone A'la Sokółka: schab ze śliwką, karczek w ziołach, polędwiczki wieprzowe, pieczeń rzymska, rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

II ciepły posiłek: gulasz z dziczyzny z Gór Sowich

III ciepły posiłek: bigos po staropolsku

IV Ciepły posiłek: barszczyk czerwony z krokiecikiem

Napoje zimne:
coca cola, fanta, sprite, soki, woda gazowana i niegazowana 

Napoje ciepłe:
kawa, herbata

Ciasto domowe i owoce


Wódka, wina z południowych stoków, piwka Opat do konsumpcji na miejscu bez ograniczeń!
Nowy rok przywitamy toastem noworocznym
Oprawa muzyczna - DJ Martini zabawa do białego rana przy muzyce wszystkich pokoleń. 
Zabawy i konkursy z nagrodami !!!

 

 

 

Śniadania w formie szwedzkiego stołu:
Napoje gorące: 
kawa Vaspiatta, herbata Sir William's,
na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica, jajka gotowane,
słodkie: rogaliki z serem, pączki z powidłami, miód, dżem, krem orzechowy, serek topiony, camembert,
półmiski: wędlin, serów, warzyw,
dodatki: mleko, płatki corn flakes, jogurt, kawa, herbata, soki, woda niegazowana, bułeczki, pieczywo

 

 

 

 

Kaucja - regulamin

W naszym obiekcie nie wymagamy wpłaty zaliczki. W pewnych terminach wymagamy wpłaty kaucji tytułem rezerwacji terminu. Kaucja jest wpłacana na nasze konto, ze wskazaniem w tytule że jest to kaucja, datą, nazwiskiem lub nazwą zgodnie z rezerwacją. Wszystkie wpłaty są traktowane jako kaucja, nawet jeśli w tytule wpisane jest zaliczka, zadatek itp. podlegają one zwrotowi po przyjeździe. Kaucja przepada w momencie rezygnacji bądź nie pojawienia się gościa w obiekcie

Nasza oferta

  • Komfortowo wyposażone pokoje
  • Wyśmienita kuchnia
  • Oferty sezonowe
  • Tarasy Sokółki
  • Sauna fińska
  • Plac zabaw dla dzieci
  • Imprezy okolicznościowe
  • Wycieczki szkolne

Kontakt

Konrad Sokołowski
Sokółka Pension & Restaurant
ul. Letnia 26, 57-215 Srebrna Góra
tel. 74 / 8180211
kom. +48 607 039 414

sokolka@poczta.onet.pl

nr konta Bank Spółdzielczy:
92 9533 1014 2003 0003 5510 0001