• 1


Zakwaterowanie

 


Zupa:
Krem z pory z kluseczkami mięsnymi

Danie: Roladka drobiowa z kindziukiem z pieczonymi ziemniaczkami i surówką

Deser: Tiramisu na podsypce z kakao

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana




• Dzień w towarzystwie żołnierza 33 regimentu von Alvensleben:  spacer śladem najciekawszych miejsc Srebrnej Góry.
• Historia miasteczka, górnictwa oraz kolei sowiogórskiej.
• Wizyta w Forcie Ostróg,  tajemnice sierżanta Kasińskiego, historia polskich oficerów oflagu karnego

 



Ognisko z kiełbaskami, grzańcem i nalewką w najpiękniejszym miejscu Srebrnej Góry: strzelanie z broni czarnoprochowej w towarzystwie XVIII wiecznego komendanta 33 regimentu pruskiego, szkolenie artyleryjskie, strzały z armaty pruskiej


Zupa:
Rosół drobiowy z makaronem

Danie: Warkocz z polędwiczki wieprzowej na sosie grzybowym z ziemniaczkami i surówką

Deser: Panna cotta z lodem waniliowym

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana Napoje ciepłe: kawa, herbata


 


Leszek Kopcio – poeta kawy – czarodziej z Nowej Rudy – mistrz baristyki, pokaz parzenia małej czarnej z degustacją o wielu smakach

 

 

Filet z kurczaka z ananasem w cieście francuskim, zrazy kasztelańskie po staropolsku, pieczone udko z kaczki a’la Napoleon Bonaparte, polędwiczka wieprzowa z farszem fortecznym

Dodatki: ziemniaczki, frytki, kluseczki oraz doskonale dobrany zestaw surówek

Dopełnieniem menu są wykwintne zimne przekąski: polędwiczka wieprzowa z musem brokułowym i jajeczkiem przepiórczym, schab w galarecie, sałatka warzywna, śledzik, pomidory z mozzarellą, terrina z łososia, jajka w sosie tatarskim, jajka faszerowane pieczarkami, paprykowe łódeczki wypełnione kozim serem, koreczki warzywno – serowe, ślimaczki z ciasta francuskiego i szynki parmeńskiej

Ukoronowaniem będą mięsa pieczone A'la Sokółka: schab ze śliwką, karczek w ziołach, polędwiczki wieprzowe, pieczeń rzymska, rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

II ciepły posiłek: flambirowany udziec wieprzowy w towarzystwie kaszy z prawdziwkami oraz marynowanych gruszek z konfiturą żurawinową

III ciepły posiłek: bigos z dziczyzną,

IV Ciepły posiłek: barszczyk czerwony z pasztecikiem

Napoje zimne: coca cola, fanta, sprite, soki, woda gazowana i niegazowana 

Napoje ciepłe: kawa, herbata Ciasto domowe i owoce


Wódka, wina z południowych stoków, piwka Opat do konsumpcji na miejscu bez ograniczeń! Nowy rok przywitamy toastem noworocznym
Oprawa muzyczna - DJ grający przeboje minionych lat.  Zabawy i konkursy z nagrodami !!!

 

 

 

Śniadania w formie szwedzkiego stołu: 
na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica, jajka gotowane,
słodkie: rogaliki z serem, pączki z powidłami, miód, dżem, krem orzechowy, serek topiony, camembert,
półmiski: wędlin, serów, warzyw,
dodatki: mleko, płatki corn flakes, jogurt, kawa, herbata, soki, woda niegazowana, bułeczki, pieczywo

 

 

 

 

Kaucja - regulamin

W naszym obiekcie w większości wypadków nie wymagamy wpłaty zaliczki. W pewnych terminach wymagamy wpłaty kaucji tytułem rezerwacji terminu. Kaucja jest wpłacana na nasze konto, ze wskazaniem w tytule że jest to kaucja, datą, nazwiskiem lub nazwą zgodnie z rezerwacją. Wszystkie wpłaty są traktowane jako kaucja, nawet jeśli w tytule wpisane jest zaliczka, zadatek itp. podlegają one zwrotowi po przyjeździe. Kaucja przepada w momencie rezygnacji bądź nie pojawienia się gościa w obiekcie

Nasza oferta

  • Komfortowo wyposażone pokoje
  • Wyśmienita kuchnia
  • Oferty sezonowe
  • Tarasy Sokółki
  • Sauna fińska
  • Plac zabaw dla dzieci
  • Imprezy okolicznościowe
  • Wycieczki szkolne

Kontakt

Konrad Sokołowski
Sokółka Pension & Restaurant
ul. Letnia 26, 57-215 Srebrna Góra
tel. 74 / 8180211
kom. +48 607 039 414

sokolka@poczta.onet.pl

nr konta Bank Spółdzielczy:
92 9533 1014 2003 0003 5510 0001