• 1

 

 

 

29.12.2017r – 1.1.2018r
PIĄTEK 29.12

Zakwaterowanie

SOBOTA 30.12

Śniadanie

Obiadokolacja

Zupa: Rosół drobiowy z makaronem

Danie: Warkocz z polędwiczki wieprzowej na sosie grzybowym z ziemniaczkami i surówką

Deser: Panna cotta z lodem waniliowym

Napoje zimne:  soki, woda gazowana i niegazowana  Napoje ciepłe: kawa, herbata

NIEDZIELA 31.12

Śniadanie

Dzień w towarzystwie żołnierza 33 regimentu von Alvensleben:  spacer śladem najciekawszych miejsc Srebrnej Góry.
Historia miasteczka, górnictwa oraz kolei sowiogórskiej.

Ognisko z kiełbaskami, grzańcem i nalewką w najpiękniejszym miejscu Srebrnej Góry: strzelanie z broni czarnoprochowej w towarzystwie XVIII wiecznego komendanta 33 regimentu pruskiego, szkolenie artyleryjskie, strzały z armaty pruskiej,

 

BAL SYLWESTROWY

 
Uroczysta kolacja: kotlecik schabowy ala Sokółka, roladka wołowa w sosie pieczeniowym, medaliony z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami, roladka drobiowa z kindziukiem, kieszonka schabowa z szynką i serem mozzarella
Dodatki: ziemniaczki, frytki, kluseczki oraz doskonale dobrany zestaw surówek
Dopełnieniem menu są wykwintne zimne przekąski: polędwiczka wieprzowa z musem brokułowym i jajeczkiem przepiórczym, schab w galarecie, sałatka warzywna, śledzik, pomidory z mozzarellą, terrina z łososia, jajka w sosie tatarskim, jajka faszerowane pieczarkami, paprykowe łódeczki wypełnione kozim serem, koreczki warzywno – serowe, ślimaczki z ciasta francuskiego i szynki parmeńskiej Ukoronowaniem będą mięsa pieczone A'la Sokółka: schab ze śliwką, karczek w ziołach, polędwiczki wieprzowe, pieczeń rzymska, rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

II ciepły posiłek: flambirowany udziec wieprzowy w towarzystwie kaszy z prawdziwkami oraz marynowanych gruszek z konfiturą żurawinową
III ciepły posiłek: bigos z dziczyzną, 
IV Ciepły posiłek: barszczyk czerwony z pasztecikiem
Napoje zimne: coca cola, fanta, sprite, soki, woda gazowana i niegazowana  Napoje ciepłe: kawa, herbata Ciasto domowe i owoce


Wódka, wina z południowych stoków, piwka Opat do konsumpcji na miejscu bez ograniczeń! Nowy rok przywitamy toastem noworocznym
Oprawa muzyczna: DJ grający przeboje minionych lat.  Zabawy i konkursy z nagrodami !!!

 

PONIEDZIAŁEK 1.01

Śniadanie

ŚNIADANIA W FORMIE SZWEDZKIEGO STOŁU: na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica, jajka gotowane, słodkie: rogaliki z serem, pączki z powidłami, miód, dżem, krem orzechowy, serek topiony, camembert, półmiski: wędlin, serów, warzyw, mleko, płatki corn flakes, jogurt, kawa, herbata, soki, woda niegazowana, bułeczki, pieczywo

 

Zakwaterowanie:

ZAKWATEROWANIE w komfortowych pokojach z łazienkami, TV LCD, TV Cyfrową, WiFi

 

Koszt całości 640 zł/os.(noclegi, śniadania, obiadokolacje, bal sylwestrowy z wszystkimi atrakcjami, towarzystwo przewodnika, atrakcje)
REZERWACJA: wpłata po rezerwacji telefonicznej 200 zł od osoby na konto ze strony internetowej w tytule: kaucja, Sylwester 2017 i nazwisko
Koszt dodatkowych dób hotelowych dla uczestników pakietu zgodnie z cennikiem !!!
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!!!

Kaucja - regulamin

W naszym obiekcie w większości wypadków nie wymagamy wpłaty zaliczki. W pewnych terminach wymagamy wpłaty kaucji tytułem rezerwacji terminu. Kaucja jest wpłacana na nasze konto, ze wskazaniem w tytule że jest to kaucja, datą, nazwiskiem lub nazwą zgodnie z rezerwacją. Wszystkie wpłaty są traktowane jako kaucja, nawet jeśli w tytule wpisane jest zaliczka, zadatek itp. podlegają one zwrotowi po przyjeździe. Kaucja przepada w momencie rezygnacji bądź nie pojawienia się gościa w obiekcie

Nasza oferta

  • Komfortowo wyposażone pokoje
  • Wyśmienita kuchnia
  • Oferty sezonowe
  • Tarasy Sokółki
  • Sauna fińska
  • Plac zabaw dla dzieci
  • Bilard i dart
  • Imprezy okolicznościowe
  • Wycieczki szkolne

Kontakt

Konrad Sokołowski
Sokółka Pension & Restaurant
ul. Letnia 26, 57-215 Srebrna Góra
tel. 74 / 8180211
kom. +48 607 039 414

sokolka@poczta.onet.pl

nr konta Bank Spółdzielczy:
92 9533 1014 2003 0003 5510 0001