• 1


Zakwaterowanie

 


Zupa:
Tradycyjny żurek z kiełbaską, jajkiem

Danie: Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej z pieczonymi ziemniaczkami i surówką

Deser: Szarlotka z lodem waniliowym

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana

Napoje ciepłe: kawa, herbata

 

 

 





Dzień w towarzystwie żołnierza 33 regimentu von Alvensleben:
spacer śladem najciekawszych miejsc Srebrnej Góry. Historia miasteczka oraz kolei sowiogórskiej.

Wizyta w Forcie Ostróg,
tajemnice sierżanta Kasińskiego, historia polskich oficerów oflagu karnego.

 



Ognisko z kiełbaskami, grzańcem i nalewką w najpiękniejszym miejscu Srebrnej Góry: strzelanie z broni czarnoprochowej w towarzystwie XVIII wiecznego komendanta 33 regimentu pruskiego, szkolenie artyleryjskie, strzały z armaty pruskiej.


Zupa:
Krem czosnkowy z grzankami

Danie: Srebrnogórski pstrąg pieczony klasycznie z natką pietruszki serwowany z frytkami i surówką

Deser: Tiramisu na podsypce z kakao

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana

Napoje ciepłe: kawa, herbata



 

 

 


  • Kompot z suszony owoców
  • Wigilijny barszcz z uszkami
  • Zupa grzybowa z makaronem penne
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi galicyjskie ( ruskie )
  • Filet z dorsza atlantyckiego
  • Karp forteczny ( w galarecie )
  • Karp Królewski smażony
  • Ryba burdeto ( po grecku )
  • Bożonarodzeniowy Śledzik w oleju
  • Sałatka rosyjska - jarzynowa
  • Kutia po słowiańsku

Ciasta: Serowiec a'la Sokółka – sernik na zimno, Strucla makowa - makowiec, piernik świąteczny

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana                         

Napoje ciepłe: kawa, herbata 

 

 

 

 

 

 


Zupa:
Rosół drobiowy z makaronem

Danie: Medaliony z polędwiczki podane z pieczarkami i cebulką z ziemniaczkami i surówką

Ciasta domowe

Napoje zimne: soki, woda gazowana i niegazowana

Napoje ciepłe: kawa, herbata

 

 

 

 

 

 

Śniadania w formie szwedzkiego stołu:
Napoje gorące: 
kawa Vaspiatta, herbata Sir William's,
na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica, jajka gotowane,
słodkie: rogaliki z serem, pączki z powidłami, miód, dżem, krem orzechowy, serek topiony, camembert,
półmiski: wędlin, serów, warzyw,
dodatki: mleko, płatki corn flakes, jogurt, kawa, herbata, soki, woda niegazowana, bułeczki, pieczywo

 

 

 

 

Kaucja - regulamin

W naszym obiekcie nie wymagamy wpłaty zaliczki. W pewnych terminach wymagamy wpłaty kaucji tytułem rezerwacji terminu. Kaucja jest wpłacana na nasze konto, ze wskazaniem w tytule że jest to kaucja, datą, nazwiskiem lub nazwą zgodnie z rezerwacją. Wszystkie wpłaty są traktowane jako kaucja, nawet jeśli w tytule wpisane jest zaliczka, zadatek itp. podlegają one zwrotowi po przyjeździe. Kaucja przepada w momencie rezygnacji bądź nie pojawienia się gościa w obiekcie

Nasza oferta

  • Komfortowo wyposażone pokoje
  • Wyśmienita kuchnia
  • Oferty sezonowe
  • Tarasy Sokółki
  • Sauna fińska
  • Plac zabaw dla dzieci
  • Imprezy okolicznościowe
  • Wycieczki szkolne

Kontakt

Konrad Sokołowski
Sokółka Pension & Restaurant
ul. Letnia 26, 57-215 Srebrna Góra
tel. 74 / 8180211
kom. +48 607 039 414

sokolka@poczta.onet.pl

nr konta Bank Spółdzielczy:
92 9533 1014 2003 0003 5510 0001